Veliki koncert – predstavitev nove zgoščenke

Pihalni orkester Slovenj Gradec vabi na veliki koncert – predstavitev nove zgoščenke LUČI SLOVENJ GRADCA, na katerem bomo predstavili najlepše koračnice, ki so izšle na istoimenskem cd-ju aprila letos. Na koncertu bodo sodelovali tudi naslednji gostje: Štirje kovači, ansambel Vihar in Simon Plazl s prijatelji. Kulturni dom Stari trg, nedelja, 21. oktober 2018, ob 18. uri. Vljudno vabljeni! Pripisano: koncert uspešen, fotografije na tej povezavi.

Poletje v Slovenj Gradcu

Tudi letos smo s koncertom na prostem v atriju graščine Rotenturn otvorili Slovenjegraško poletje 2018. Nekaj skladb je s svojim odličnim glasom popestril gost večera Matjaž Mrak (sicer pevec Štajerskih 7 in član Policijskega orkestra) in kljub mrzlemu vremenu za ta letni čas smo koncert uspešno izpeljali. Več fotografij najdete tukaj. foto: Nika Hölcl Praper

Budnica 2018

Tudi letos smo se za praznik dela 1. maj tradicionalno že zgodaj zjutraj z glasnimi koračnicami podali po ulicah Slovenj Gradca in okolici z namenom “prebuditi” meščane in vaščane okoliških vaških skupnosti. Ob priložnosti smo obiskali še naša najstarejša godbenika in jima zaigrali poskočnico ali dve.